Malzemeler
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı kavrulmuş erişte
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Tencereye koyulan margarin eriyince ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salça
ve kıyma eklenir. 6 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca bulgur katılır,
bulgur yumuşayınca eriştesi katılarak 10 dakika daha pişirilir (çorba
kıvamında). Üstüne kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülerek servis
yapılır.
Alıntı:http://www.sivaskulturu.com
Tırhıt sivas yöresel yemek tarifi
4/
5
Oleh
Elifce