6.05.2011

Tırhıt sivas yöresel yemek tarifi

Malzemeler
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kavrulmuş erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı
Tencereye koyulan margarin eriyince ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salça
ve kıyma eklenir. 6 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca bulgur katılır,
bulgur yumuşayınca eriştesi katılarak 10 dakika daha pişirilir (çorba
kıvamında). Üstüne kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülerek servis
yapılır.















Alıntı:http://www.sivaskulturu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder