Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. |
Malzemeler: 1 bardak tarhana Yarım bardak ince bulgur Yarım kuru soğan 100 gr kıyma Tuz, karabiber Yarım bardak sıcak su Bir kaşık salça Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. İyice yoğurulur. Tepsiye biraz un koyulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır. Una bula tencereyi. Yağı, salçayı koy. Biraz kavur ve 1 litre su koy. Kaynayınca unlanmış sıkıcıkları suya at, iyice pişince kaselere al. Sarımsaklı yoğurt ve naneli servis et. |
Sıkıcık kütahya yöresel yemeği tarifi
4/
5
Oleh
Elifce