27.05.2011

Sıkıcık kütahya yöresel yemeği tarifi

Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır.

Malzemeler:

1 bardak tarhana
Yarım bardak ince bulgur
Yarım kuru soğan
100 gr kıyma
Tuz, karabiber
Yarım bardak sıcak su
Bir kaşık salça
Sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:

Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. İyice yoğurulur. Tepsiye biraz un koyulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır. Una bula tencereyi. Yağı, salçayı koy. Biraz kavur ve 1 litre su koy. Kaynayınca unlanmış sıkıcıkları suya at, iyice pişince kaselere al. Sarımsaklı yoğurt ve naneli servis et. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder