12.05.2011

İstanbul pilavı tarifi

Pilav pişirmek öyle sanıldığı gibi kolay değildir pilav pişirmek ustalık ister istanbul pilavı için tarifi

    MALZEME
    2 su bardağı pirinç İki buçuk su bardağı su 1 adet tavuk göğsü Bir tutam safran 3 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem 1 su bardağı bezelye 1 çay bardağı toz zencefil 50 gram kabuksuz antepfıstığı Tuz
    TAVUK etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın.

Related Posts

İstanbul pilavı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.