Hayatını kolaylaştıracak ve bütçenizi koruyacak pratik bilgilerden biri, domates ve salçalar.Çok sık tüketilen besinler ve onu nasıl muhafaza ederiz
DOMATESLERİN KORUNMASI:
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa şayet, onları serin, karanlık ve rutubetslz bir yere koyacak olursanız, 14 gün bozulmadan dayanırlar.
Buzdolabına koyacaksanız, o zaman plastik bir torbanın içine koyun ve öyle kaldırın buzdolabına.
DOMATESİ KOLAY SOYMAK:
Domateslerin tepesini bıçakla oyarak çıkarın ve kaynar su içine 10sn. Batırıln. Kabukların nekadar rahat soyulduğuna inanamıyacaksınız.
SALÇANIN KORUNMASI:
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin ağzını kapamadan önce mantarı zeytinyağına batırın yada mantar kullanmıyorsanız salçanın üstüne zeytinyağı ilave edin. Böylelikle salçanın içine havanın girmesine engel olmuş olursunuz.
KURUMUŞ SALÇALARI YUMUŞATMAK:
Tüp içindeki salçanız, hardalınız veya zeytin ezmeniz kuruyacak olursa tüpü bir süre sıcak suyun içinde bırakın. İçindeki hemen yumuşayacağı için, sıkmanız kolaylaşır ve böylelikle ziyan olmazlar
DOMATESLERİN KORUNMASI:
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa şayet, onları serin, karanlık ve rutubetslz bir yere koyacak olursanız, 14 gün bozulmadan dayanırlar.
Buzdolabına koyacaksanız, o zaman plastik bir torbanın içine koyun ve öyle kaldırın buzdolabına.
DOMATESİ KOLAY SOYMAK:
Domateslerin tepesini bıçakla oyarak çıkarın ve kaynar su içine 10sn. Batırıln. Kabukların nekadar rahat soyulduğuna inanamıyacaksınız.
SALÇANIN KORUNMASI:
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin ağzını kapamadan önce mantarı zeytinyağına batırın yada mantar kullanmıyorsanız salçanın üstüne zeytinyağı ilave edin. Böylelikle salçanın içine havanın girmesine engel olmuş olursunuz.
KURUMUŞ SALÇALARI YUMUŞATMAK:
Tüp içindeki salçanız, hardalınız veya zeytin ezmeniz kuruyacak olursa tüpü bir süre sıcak suyun içinde bırakın. İçindeki hemen yumuşayacağı için, sıkmanız kolaylaşır ve böylelikle ziyan olmazlar
Domates ve domates salçası hakkında püf noktalar
4/
5
Oleh
Elifce