4.06.2010

Domates ve domates salçası hakkında püf noktalar

Hayatını kolaylaştıracak ve bütçenizi koruyacak pratik bilgilerden biri, domates ve salçalar.Çok sık tüketilen besinler ve onu nasıl muhafaza ederiz
DOMATESLERİN KORUNMASI:
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa şayet, onları serin, karanlık ve rutubetslz bir yere koyacak olursanız, 14 gün bozulmadan dayanırlar.
Buzdolabına koyacaksanız, o zaman plastik bir torbanın içine koyun ve öyle kaldırın buzdolabına.

DOMATESİ KOLAY SOYMAK:
Domateslerin tepesini bıçakla oyarak çıkarın ve kaynar su içine 10sn. Batırıln. Ka­bukların nekadar rahat soyulduğuna inanamıyacaksınız.

SALÇANIN KORUNMASI:
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin ağ­zını kapamadan önce mantarı zeytinyağına batırın yada mantar kullanmıyorsanız salçanın üstüne zeytinyağı ilave edin. Böylelikle salçanın içine havanın girmesine engel olmuş olursunuz.

KURUMUŞ SALÇALARI YUMUŞATMAK:
Tüp içindeki salçanız, hardalınız veya zeytin ezmeniz kuruyacak olur­sa tüpü bir süre sıcak suyun içinde bırakın. İçindeki hemen yumuşayacağı için, sıkmanız kolaylaşır ve böylelikle ziyan olmazlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder