Fırında enginar tarifi bu tarifi bebeğim dergisinden buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.Tarifimiz 4 kişiliktir.
MALZEMELER
4 adet enginar
taze limon suyu tuz
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı iyi doğranmış maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
60 gram jambon
1 adet soyulmuş ve iyi doğranmış domates
taze çekilmiş karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Fırını 160 dercede ısıtın.Enginarları 1 çay kaşığı limon suyu eklenmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın.Ekmek kırıntısı,maydanoz,jambon,sarımsak ve domatesi birbirine karıştırıp tuz ve karabiber ile tatlandırın enginarlar pişince sudan alıp kağıt havlu üzerinde süzün kesik tarafları yukarıya bakacak şekilde fırın kabınıza yerleştirin.İç boşluğunu domates karışımı ile doldurup üzerine zeytinyağı serpiştirin fırın kabınızın üzerine su dökün alüminyum folyu ile kaplayıp 30 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet enginar
taze limon suyu tuz
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı iyi doğranmış maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
60 gram jambon
1 adet soyulmuş ve iyi doğranmış domates
taze çekilmiş karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Fırını 160 dercede ısıtın.Enginarları 1 çay kaşığı limon suyu eklenmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın.Ekmek kırıntısı,maydanoz,jambon,sarımsak ve domatesi birbirine karıştırıp tuz ve karabiber ile tatlandırın enginarlar pişince sudan alıp kağıt havlu üzerinde süzün kesik tarafları yukarıya bakacak şekilde fırın kabınıza yerleştirin.İç boşluğunu domates karışımı ile doldurup üzerine zeytinyağı serpiştirin fırın kabınızın üzerine su dökün alüminyum folyu ile kaplayıp 30 dakika fırında pişirin.
Fırında enginar tarifi
4/
5
Oleh
Elifce