- Eldeki soğan kokusu sirke ile silinince çıkar
- Su kaynayan kaplardaki kireci yok etmek için içine patates kabuğu koyup yarım saat kaynatın.
- Kızartma kokularını eve yayılmaması için,yağın içine bir iki dal maydanoz atılır.
- Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklara limon suyu sıkılırsa istenmeyen kokulardan kurtulunur.
- Fırında tavuk kızartılacağı zaman yarım limon tavuğun üzerine bastırılarak sürülür diğer yarısı içine yerleştirilir.
- Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin.
- Ceviz kabuklarını kolayca açabilmek için,bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletilir böylece içleride dağılmaz.
- Bisküviler yumuşamışsa bir kaç dakika fırınlanır.
- Domates salçası çok ekşi ise içerisine bir havuç rendelenir.
- Unların böceklenmemesi için,un kavanozunun içine bir defne yaprağı konur.
- Sarımsaklar her zaman hazır bulundurulmak isteniyorsa,kabukları soyulduktan sonra bir kavanoza doldurup,üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edilebilir.
- Patatesleriniz çoksa filizlenmemesi için torbanın içine 1 adet elma koyun 8 hafta filizlenmesini önleyin.
Minik minik pratik Bilgiler
4/
5
Oleh
Elifce