26.01.2010

Biberli biftek tarifi

MALZEMELER
500 gr. biftek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet sarı dolmalık biber
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 baş soğan
kekik
tuz,biber
YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlarını ayıklayın,ince uzun boylamasına doğrayın.İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp,içine küçük doğranmış soğanları atın.Sararmaya başlayınca dövülmüş,sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun.Biberler yumuşayınca tuzu ve biberide katın diğer bir tavada kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavurun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karıştırıp kavurun ve üzerine kekik serpip servis yapın.

Related Posts

Biberli biftek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.