MALZEMELER
- 4 adet yufka
İÇ HARCI;- 4 adet haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
SOSU İÇİN;- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN;- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
SOSU İÇİN;- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN;- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
MALZEMELER
Önce patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tereyağı, tuz, karabiber ekleyip ezmeye devam edin. Arasına sürmek için sıvı yağ, un, nişasta, sirke karışımını derin birkapta hazırlıyoruz.
Gelelim yufkalara; düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz, 4 e katlayın kenarlarını keserek 4 kare yufka oluşturun. Küçük kare yufkanın birinin üzerine hazırladığımız sıvı yağlı karışımdan fırçayla her yerine sürüyoruz. Yufkanın ortasına aralıklı 2 top patatesli harçtan koyun. Patatesli topların üzerini kapatacak şekilde iki kenardan kapatın. Dikdörtgen şekline gelen yufkanın iki ucundan katlayın bu sefer küçük bir dikdörtgenimiz oldu. Kesip kenara ayırdığımız fazla yufkalardan şeritler kesip küçük dikdörtgen yufkanın ortasından fiyonklu olucak şekilde kapatın. (Sıvyağlı karışımı yapıştırıcı gibi her aşamada kullanın). Dİğer kare yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
habertürk
Fiyonk böreği tarifi
4/
5
Oleh
Elifce