Yemek yaparken yemekleri daha kolay ve prtik bir biçimde yapmak istemezmisiniz. Yemeklerde lezzetli ve daha kolay hızlı yapmak için kısa kısa pratik bilgiler.
Mercimek çorbası yaparken:
Mercimek çorbası yaparken daha lezzetli ve vitamin değeri yüksek olmasını istiyorsanız sebze ve 1 bardak erişte katın. Bizim evde mercimek çorbası bu şekilde yeniyor ve küçük kardeşiniz çocuğunuz vs varsa daha çok seviyor.
• Sebze Suları:
Sebze haşladığınız suyu dökmeyin çorbanızda kullanınca daha güzel ve vitaminli oluyor ve çorbanın tadı az çok değişiyor.
• Etinizin Yumuşak Olması İçin:
Etin yumuşak olması için saatlerce haşlamayın. Suyun içine birazcık sirke veya limon suyu katın.
Makarnayı Tatlandırın:
Hepimizin sevgilisi makarnayı tatlandırın; pişirme sırasında suyuna katacağınız et ve tavuk suyu tabletleri, karabiber, kimyon ve nane çok daha lezzetli hale getiriyor.
Makarna Haşlarken:
Makarna haşlarken 500 gram makarna ya 5 litre su kullanın çok su harcansa da güzel oluyor.
Kurabiyeler Dağılmasın:
Pişirdiğiniz kurabiyeler tepsiye yapışmışsa soğumasını beklemeden hemen tepsiden çıkarın eğer hemen çıkarmamışsanız parçalanmamaları için tepsiyi 1-2 dakikalığına fırına verin ki ısınsın
Çayı Demlerken:
Çayı demlemeden önce demlikteki çayı ıslatıp bir süre bekledikten sonra demleyince daha güzel renk verir.
Yemekte pratik bilgiler
4/
5
Oleh
Elifce