resim:tariflik.com
Kek kalıbında kıymalı ve patatesli börek tarifi, pratik hazırlanışıyla beş çaylarınız için ideal.
Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.
Malzemeler
4 adet yufka
1 şişe soda
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
½ su bardağı zeytinyağı
Tuz
1 şişe soda
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
½ su bardağı zeytinyağı
Tuz
İç harcı için:
250 gr. dana kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Nasıl yapılır
Sıvı harcı için: Soda, süt, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı karıştırın. İç harç için, soğanları zeytinyağında pişirin. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş patatesleri ilave edin, çevirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kek kalıbını yağlayın. Yufkalardan birisini genişçe kek kalıbına yayın. Diğer yufkaları elinizle parça parça ayırın. Kek kalıbının içine 3 kat parça yufka serin aralarına da sıvı harçtan sürün.
Hazırladığınız kıymalı harçtan dökün, yayın. Ardından yeniden parça yufkalardan serin, sıvı harçtan dökün ve yufkalar ve iç harç bitene kadar bu şekilde devam edin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika arası pişirin, ardından kalıbından çıkartıp fırın tepsisinin üzerine koyun ve 20 dakika da bu şekilde pişirin.
kadinvekadin
Kek kalıbında börek tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
2 yorum
Tulis yorumFarklı bir sunumuyla birde çay eşliğinde vazgeçilmez lezzet. Ellerinize sağlık..
ReplyDeğişik bir tarif. Şekliyle çok şık bir görüntü.
Reply