Malzemeler
1 adet koyun kellesi
1 kaşık tereyağı
4 adet paça
1 kaşık pul biber
3 litre su
4 diş sarımsak
3 adet limonun suyu
Yapılışı:
Koyun kellesi ve paçaları temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir). Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber eklenerek servis edilir.. İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenebilir.
milliyet
1 adet koyun kellesi
1 kaşık tereyağı
4 adet paça
1 kaşık pul biber
3 litre su
4 diş sarımsak
3 adet limonun suyu
Yapılışı:
Koyun kellesi ve paçaları temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir). Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsak konur. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber eklenerek servis edilir.. İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenebilir.
milliyet
Kelle paça tarifi
4/
5
Oleh
Elifce