Malzemeler:
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
çok az tuz
2,5 su bardağı un
Açmak için:
nişasta
Üzeri:
190 gr. tereyağ
İçi İçin:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
dövülmüş Antep fıstığı
Şerbet Malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ben ilk olarak irmikli harcı pişirdim ve soğumaya bıraktım. Daha sonra hamuru yoğurmaya başladım. Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yaptım. 10 bezeye böldüm ve yarım saat dinledirdim. Bezeleri unla pasta tabağı büyüklüğüne açtım. Aralarına 1'er yemek kaşığı nişasta serptim ve üst üste getirdim. 10 taneside üst üste gelince tekrar merdaneyle açtım. 8 cm'lik kareler olacak şekilde kestim.
İçlerine irmikli harç koyup ve fıstık serptim. Üçgen kapatıp yağlanmış tepsiye dizdim. Yağı eritip kaynattım. Tatlının üzerine gezdirdim. 180 derecedeki fırına verilip pembeleşene kadar pişirdim. Bu arada hemen şerbeti ocağa koydum. kaynadıktan sonra 10 dakika kaynattım. Sıcağa yakın ılık şerbet ılık tatlının üstüne gezdirilip. Şerbeti çekene dek üstüne tepsi kapa
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
çok az tuz
2,5 su bardağı un
Açmak için:
nişasta
Üzeri:
190 gr. tereyağ
İçi İçin:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
dövülmüş Antep fıstığı
Şerbet Malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ben ilk olarak irmikli harcı pişirdim ve soğumaya bıraktım. Daha sonra hamuru yoğurmaya başladım. Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yaptım. 10 bezeye böldüm ve yarım saat dinledirdim. Bezeleri unla pasta tabağı büyüklüğüne açtım. Aralarına 1'er yemek kaşığı nişasta serptim ve üst üste getirdim. 10 taneside üst üste gelince tekrar merdaneyle açtım. 8 cm'lik kareler olacak şekilde kestim.
İçlerine irmikli harç koyup ve fıstık serptim. Üçgen kapatıp yağlanmış tepsiye dizdim. Yağı eritip kaynattım. Tatlının üzerine gezdirdim. 180 derecedeki fırına verilip pembeleşene kadar pişirdim. Bu arada hemen şerbeti ocağa koydum. kaynadıktan sonra 10 dakika kaynattım. Sıcağa yakın ılık şerbet ılık tatlının üstüne gezdirilip. Şerbeti çekene dek üstüne tepsi kapa
Şöbiyet tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumEn güzel şerbetli tatlı. Bayramlarda, davetlerde sıkça yapmayı tercih ediyorum. :) Ellerinize sağlık.
Reply