MALZEMELER:
1 kg domates
750 gram patlıcan
250 gram sivri biber
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
YAPILIŞI:
Domateslerin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin tohumlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Patlıcanları da alacalı soyup, küp doğrayın. Güveç kabına önce patlıcan, biber, et ve domatesleri sırasıyla dizin. Daha sonra tuz ve yağ ekleyerek 200 derece fırına koyun. Her 15 dakikada bir karıştırarak yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
takvim.
1 kg domates
750 gram patlıcan
250 gram sivri biber
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
YAPILIŞI:
Domateslerin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin tohumlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Patlıcanları da alacalı soyup, küp doğrayın. Güveç kabına önce patlıcan, biber, et ve domatesleri sırasıyla dizin. Daha sonra tuz ve yağ ekleyerek 200 derece fırına koyun. Her 15 dakikada bir karıştırarak yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
takvim.
Mardin güveci tarifi (Mardin)
4/
5
Oleh
Elifce