Malatya'nın yöresel tatlarından Baturma tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:Asma yaprağı
1 kase pilavlık bulgur
1 kase kuru biber ve kuru domates
1 yemek kaşığı erik ekşisi
5 adet taze soğan
4 adet çarliston biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur. 1 adet yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçası, kuru biberler ve domatesler eklenir. Salça kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 1 kase pilavlık bulgur katılır. Bulgurun üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek akşığı erik ekşisi ilave edilir. Pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Yemeğin salatası için; taze soğanlar, 1 demet maydanoz, 4 adet çarliston biber ve domatesler küçük küçük doğranıp birleştirilir. Salataya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı da karabiber ve yarım limonun suyu eklenir. Pişen pilav servis tabağına alınır. Pilavın üzeri salata ile kaplanır.
1 kase pilavlık bulgur
1 kase kuru biber ve kuru domates
1 yemek kaşığı erik ekşisi
5 adet taze soğan
4 adet çarliston biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur. 1 adet yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçası, kuru biberler ve domatesler eklenir. Salça kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 1 kase pilavlık bulgur katılır. Bulgurun üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek akşığı erik ekşisi ilave edilir. Pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Yemeğin salatası için; taze soğanlar, 1 demet maydanoz, 4 adet çarliston biber ve domatesler küçük küçük doğranıp birleştirilir. Salataya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı da karabiber ve yarım limonun suyu eklenir. Pişen pilav servis tabağına alınır. Pilavın üzeri salata ile kaplanır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Baturma tarifi (Malatya)
4/
5
Oleh
Elifce