26.01.2013

Damat paçası tarifi (Edirne)

Edirne yöremize ait değişik bir tad damat paçası tarifi
Malzemeler:

4 adet tavuk pirzola
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber Nane

Yapılışı:

4 adet tavuk pirzola haşlanır ve  didiklenir. Fırın tepsisi yağlanır ve 3 adet yufka iri iri parçalanarak tepsiye  yerleştirilir. ortalama 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 2 bardak tavuk  suyu yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir. Sosu için 1 bardak  tavuk suyu tencereye alınır ve 3 yemek kaşığı un eklenip koyulaşana kadar  pişirilir. Pişeb sosa 3 diş ezilmiş sarımsak eklenir. Tavuk suyunu çeken  yufkalar fırından alınır ve üzerleri didklenen etlerle kaplanır. Etlerin üzerine  de sos dökülür. Sosuyla buluşan yemek tekrar fırına verilir. Üzeri hafif  pembeleşene kadar pişirilir. 1 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber  ve bir tutam nane kızdırılır ve fırından çıkan yemeğin üzerine  gezdirilir. Damat Paçası servise hazırdır.
haber7.com

Related Posts

Damat paçası tarifi (Edirne)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.