Malzemeler500 gr kuru incir 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı3 çorba kaşığı pekmez 1 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 gr kaymak 100 gr rende ceviz
Tarifİncirleri pişirmeden 2 saat önce soğuk suya koyun. Daha sonra bir tavada zeytinyağı ile incirlerin her iki yüzünü de kızartın, yaklaşık 6 dakika sürecek... Tavaya pekmez ve balı ekleyin, hafifçe kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek ateşten alın. Yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Not: İncirler çok sıcakken kaymaklarını koymayın, çok çabuk eriyor kaymak. İncirleri ıslattığınız suyun içine 1 çay bardağı soğuk süt koyarsanız kuru incirler pişerken hiç kararmaz.
Tarifİncirleri pişirmeden 2 saat önce soğuk suya koyun. Daha sonra bir tavada zeytinyağı ile incirlerin her iki yüzünü de kızartın, yaklaşık 6 dakika sürecek... Tavaya pekmez ve balı ekleyin, hafifçe kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek ateşten alın. Yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Not: İncirler çok sıcakken kaymaklarını koymayın, çok çabuk eriyor kaymak. İncirleri ıslattığınız suyun içine 1 çay bardağı soğuk süt koyarsanız kuru incirler pişerken hiç kararmaz.
Kaymaklı incir tatlısı
4/
5
Oleh
Elifce