Yazın bu sıcak günlerinde canınız tatlı çektiyse hafif, sağlıklı ve kolay yapılan bu tarifi kaçırmayın...
Malzemeler
1 su bardağısüt
1 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
20 gram damla sakızı
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığıantep fıstığı
Mevsim meyveleri
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu
Yemeğin Tarifi
Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceyekadar kaynatın ve soğumaya bırakın. 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın. Un, nişasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün. Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın.Soğuk servis yapın.
Malzemeler
1 su bardağı
1 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
20 gram damla sakızı
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı
Mevsim meyveleri
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu
Yemeğin Tarifi
Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye
Helatiye Tatlısı
4/
5
Oleh
Elifce