5.07.2011

Ekmek dolması tarifi

Herşeyin dolması olurda ekmeğin olmazmı işte sizlere ekmek dolması tarifi
Malzemeler
200 gr. kıyma 12 adet yuvarlak sandviç ekmeği 3 adet sivri biber 3 adet domates 2 yemek kaşığı margarin 3 adet kuru soğan 6 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Sandviç ekmeklerinin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
• İç kısımlarını boşaltın ve saklayın.
• Tavada margarini eritin.
• Kıyma ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, suyunu bırakıp çekene kadar, karıştırarak kavurun.
• Üzerine dövülmüş sarmısak, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz atın.
• İnce ince doğradığınız sivri biber ve domatesleri de ilave ettikten sonra harcı 5 dakika kaynatın.
• 1 bardak su koyun, 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
• Ufalanmış sandviç içini de ilave ettikten sonra bu harçla sandviç ekmeklerinin içini doldurun.
• 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
• Sıcak servis yapın.


Related Posts

Ekmek dolması tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.