6.05.2011

Usulüne uygun kızartma nasıl yapılır?

Kızartmadan her zaman ağır ve sağlıksız olduğu gerekçesiyle uzak durulur. Ama usûlüne uygun olarak yapıldığında, kızartırken farklı teknikler uygulandığında, hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.

Öncelikle kızartma kabı derin olmalı ve yağın yanmaması için kızartma bol yağda yapılmalıdır. Bol yağda oksidasyon olmayacağı için yiyeceğin besin değeri azalmaz.
* Kızartılacak malzeme hiçbir işlemden geçirilmeden yağa atılırsa, yağı fazla emer ve ağır olur. Bunu önlemek için una veya galeta ununa bulayıp pane yaparak ya da önceden hazırlanmış özel soslara batırarak kızartmayı deneyin. Fazla yağın giderilmesi için, malzemeler tavadan mutlaka kağıt havlu üzerine çıkarılmalıdır

Related Posts

Usulüne uygun kızartma nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.