4.05.2011

ÇUHALA – LAHANALI HEMŞİN KAVURMASI


MALZEMELER;

1 demet kara lahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ayçiçeği yağı
1 kahve fincanı dolusu içyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
Kırmızı toz biber
150-200 g. kavurma eti
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI;
Soğanları incecik doğrayın. Karalahanayı temizleyip irice doğrayın ve kaynayan tuzlu suda 20-25 dakika haşlayıp iyice süzün. Doğradığınız soğanları geniş bir tencereye yağ koyarak orta ateşte kavurun. Süzdüğünüz karalahanayı soğanların üzerine ekleyin, kavurmaya devam edin. Tuz ve toz biberi ekleyin, tatlandırın. Haşlanmış barbunyaları ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin, kısık ateşte, lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. tencerenin kapağını açın, mısır unu tıpkı tuz gibi yemeğin üzerine serpiştirin ve yemeği karıştırın. 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Etleri kavurun, yemeğe ekleyin.

Related Posts

ÇUHALA – LAHANALI HEMŞİN KAVURMASI
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.