Sakızlı istanbul muhallebi tarifi
Malzeme
-6 su bardağı süt
-2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
-1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı un
-1,5 su bardağı toz şeker
-25-30 gr. tereyağı
-nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
-1 tane yumurta
Üzeri için
2-3 kahve fincanı gülsuyu
-2 tatlı kaşığı tarçın
-3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri orta boy bir tenecereye koyun.Üzerine buğday nişastasını ekleyip çırpın.Un ve pirinç ununu ilave edip sütü azar azar aktarın ve çırparak pürüzsüz hale getirin.Toz haline getirdiğiniz damla sakızınıda karıştırıp tencereyi kısık ateşe koyun.Çırpma teli yada tahta kaşık ile sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyip ocaktan alın.Çırpıcıyla bi dakika daha çırpın sıcak olarak kaselere koyun üzerine gül suyu, tarçın ve kuş üzümünü serpip dolaba koyun ve soğuk olarak servis edin.
Malzeme
-6 su bardağı süt
-2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
-1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı un
-1,5 su bardağı toz şeker
-25-30 gr. tereyağı
-nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
-1 tane yumurta
Üzeri için
2-3 kahve fincanı gülsuyu
-2 tatlı kaşığı tarçın
-3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri orta boy bir tenecereye koyun.Üzerine buğday nişastasını ekleyip çırpın.Un ve pirinç ununu ilave edip sütü azar azar aktarın ve çırparak pürüzsüz hale getirin.Toz haline getirdiğiniz damla sakızınıda karıştırıp tencereyi kısık ateşe koyun.Çırpma teli yada tahta kaşık ile sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyip ocaktan alın.Çırpıcıyla bi dakika daha çırpın sıcak olarak kaselere koyun üzerine gül suyu, tarçın ve kuş üzümünü serpip dolaba koyun ve soğuk olarak servis edin.
Sakızlı İstanbul muhallebisi tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumBayılırımmmmmm,Ellerinize sağlık.
ReplySevgiler;