MALZEMELER
4-5 kemiksiz tavuk budu
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy kabak
2 orta boy kırmızı salçalık biber
3-4 diş sarımsak
1 çarlistonbiber
2 orta boy domates
1/4 çay bardağı sıvı yağ
yeterince tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye sıvı yağı alalım. piyaz doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Havucu ve kabağı boyuna yarıdan kesip dilimleyerek ekleyelim.
Arada bir karıştırarak 2-3 dk kavralım. kuşbaşı iriliğinde doğranmış patatesi ekleyerek 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim. Küçük doğranmış çarliston biberleri, tavkla zarı iriliğnide doğranmış domatesleri ekleyelim.
Haşlayıp iri doğradığımız but etini, etlerin ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyerek ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirip servis yapalım.
Bahçe kebabı tarifi
4/
5
Oleh
Elifce