Bir çok kadın için bende içlerinde tabiki günün en önemli sorusu "bugün ne yapsam" sorusudur.Ancak ne yapacağımız değil nasıl yapacağımız önemli.Mesala sıradan bir akşam yemeğini şöyle çok güzel bir seremoniye dönüştürsek olmazmı? ama bunun yolu pişirme yönteminden, sunumdan, kıvamından vede baharatlarından geçiyor.Bir çok mutfağa çok sayıda lezzet kazandıran mutfağımızın vazgeçilmezleri olan kokulu bitkiler işte bu ayrıntılardan bir tanesi.
ADAÇAYI:Adaçayı güneydoğuda yetişir çorba,söğüş,kaz eti, sos, salatalık, sebzelerde kullanılır.Sağlık açısındanda çok önemlidir.
DEFNE:Defneetli ve sebzeli hertür çorbaya deniz mahsullerine,domatesli ve patatesli yemeklerde kullanılır.
DEREOTU:Dereotu kuzu eti, lahana turşusu, pirinç dolmalar, beyaz peynir kabak ve pilava eklenebilir.
MAYDANOZ:Maydanoz tahıllar hariç hertürlü yemekte kullanabiliriz.
ADAÇAYI:Adaçayı güneydoğuda yetişir çorba,söğüş,kaz eti, sos, salatalık, sebzelerde kullanılır.Sağlık açısındanda çok önemlidir.
DEFNE:Defneetli ve sebzeli hertür çorbaya deniz mahsullerine,domatesli ve patatesli yemeklerde kullanılır.
DEREOTU:Dereotu kuzu eti, lahana turşusu, pirinç dolmalar, beyaz peynir kabak ve pilava eklenebilir.
MAYDANOZ:Maydanoz tahıllar hariç hertürlü yemekte kullanabiliriz.
Yemeğinize lezzet katan kokular
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorummerhabalar;bu otlar olmasa halimiz yamandı gerçekten girdikleri yemeğe güzellik katıyorlar.
Reply