Çay bizim için vazgeçilmez bir içeçektir. Çay iyi bir çay yapmak için dikkat edilmesi gerekenler:
- Demlik mutlaka porselen olmalı
- Tozu alınmış çay adam başı bir tatlı çay kaşığı hesabıyla porselen demliğe konur.
- Önceden kaynatılıp dinlenmiş su yarıyı geçecek şekilde demliğe konur.
- Demlik, içindeki su kaynamaya başlamış Çaydanlığın üzerine yerleştirilir.
- 15 20 dakikada, demlikteki çayın sıcaklığı 45 50 dereceyi bulur ve demlenir.
- Bardağa önce kaynamış su konur. Suyun üzerinede istenilen miktarda dem eklenir.
- Mümkünse çay şekersiz içilir. Şeker çaydaki bazı faydalı maddeleri yok eder.
- Demlenen çay yarım saat kıvamını korur.
- Suyun kaynatıldığı kabın içini kaplayan kirece benzer tabaka ıtina ile korumaya çalışılır.
- kekikte atılırsa sindirimin kolaylaşmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder