Denizli'nin yöresel tatlarından Tülbent Mantısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 yufka
500 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.
2 yufka
500 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder