27.07.2013

Erzincan çorbası tarifi

Erzincan'ın yöresel nefis çorbası içinizi ısıtacak...
Malzemeler:

200 gr kıyma (az yağlı)
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı erişte
1.5 litre su (et veya tavuk suyu olabilir)
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 kaşık sıvı yağ
Yapılışı: 

Kıyma içine karabiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur. Minikköfteleri hazırlanır, tepsiye  dizilir Üzerine un serpilir. Her tarafına dağılması için tepsi sallanır. Kuru soğan küçük doğranır veya rendelenir. 1 kaşık tereyağı vesıvı yağ tencereye alınır, eriyince soğan eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine hazırlanan köfteler eklenir, kızartılır. Üzerine sıcak su eklenir. 

Erişteler eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir kasede sarımsak ezilir, yoğurtlakarıştırılır (tercihen blendırla).  Kaynayan çorbadan 2-3 kepçe kadar alınır, yoğurdakatılır, karıştırılır. Yoğurt biraz ılınınca kesilme riski azalacaktır. Yoğurt kaynayan çorbaya yavaşça eklenirken sürekli karıştırılır. Kaynayınca tuzu atılır. Ocaktan alınır. 1 kaşık tereyağı eritilir, içine pul biber eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder