Malzemeler:
2 adet milföy hamuru
2 adet yufka
1 adet soğan
50 gram pastırma
200 gram ıspanak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayın, kavurun. Ispanakları da ekleyin.. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, karıştırın. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üst üste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine pastırmalı karışımdan koyun. Milföylerin ortasını çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekilde kesin. Bilezik gibi kalan kısmını kare yufkaların içinden geçirin. Yufkaların kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye dizin. Sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Kaynak:caferuj.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder