7.05.2013

Cevizli zingil tatlısı (Mardin)


Mardin'in yöresel tatlarından Cevizli Zingıl Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kase ceviz
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
1 ½ bardak su
¼ çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:Şerbeti soğuk olacağı için üç bardak şeker, bir buçuk bardak su ile karıştırılarak şerbet hazırlanır. Şerbete pişerken bir çay kaşığının ucuyla limon tuzu eklenir ve soğutulur. Tatlının hamuru için bir kaseye bir bardak su koyulur. Üç yumurta, ve sıvı yağ su ile çırpılır. Tatlının cıvık hamuru un ve 1 paket kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyulup ısıtılır. 1 kase ceviz rondoda çekilir ve çırpılan hamurla karıştırılır. Cevizli cıvık hamur yağa lokma gibi dökülerek kızartılır ve şerbetle buluşturulur. Cevizli tatlılar şerbetini çekince servis tabağına alınır.


Alıntı: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder