Bitlis'in yöresel tatlarından Gozbez tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:2 ½ su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı:4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir. Yağı tamamen çekene kadar un eklenir. Un pembeleşip tekrar yağı salana kadar kavrulur. Kavrulan un çekilmiş cevizlerle biraz daha kavrulur. 2 buçuk su bardağı üzüm pekmezi ilave edilen helva biraz daha çevrilip ıslatılmış servis tepsisine dökülür. Kaşığın tersiyle bastırılarak tepsiye yayılıp üzeri düzleştirilir. Helva 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır ve her dilimin üzerine ceviz yerleştirilir.
Gozbez servise hazırdır.
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı:4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir. Yağı tamamen çekene kadar un eklenir. Un pembeleşip tekrar yağı salana kadar kavrulur. Kavrulan un çekilmiş cevizlerle biraz daha kavrulur. 2 buçuk su bardağı üzüm pekmezi ilave edilen helva biraz daha çevrilip ıslatılmış servis tepsisine dökülür. Kaşığın tersiyle bastırılarak tepsiye yayılıp üzeri düzleştirilir. Helva 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır ve her dilimin üzerine ceviz yerleştirilir.
Gozbez servise hazırdır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/Haberle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder