8.11.2012

İrmikli baklava tarifi

Nevşehir'in yöresel tatlarından İrmikli Baklava tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 paket baklava yufkası
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
Yapılışı:
Şerbeti için; 4 bardak şeker 4 bardak suyla kaynatılır. 1 su bardağı irmiğin üzerine 1 su bardağı sıvıyağ ve süt dökülür. 2 tam yumurta ve üçüncü yumurtanın da sadece sarısı eklenir. 1 limonun kabuğu rendelenerek karıştırılır.
Isıya dayanıklı fırın tepsisi yağlanır. 2 kat baklavavlık yufka tepsiye alınır ve irmikli iç dökülüp yayılır. Tüm yufkalar ikişer kat yerleştirilip araları irmikli içle kaplanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kare dilimlere ayrılarak fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişen baklava şerbetlenir.
İrmikli Baklava servise hazırdır.


kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder