Türk salatası tarifiMalzemeler: 6 adet domates
Soyulmuş salatalık
¼ küçük kırmızı soğan
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış kırmızıbiber
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış 1 adet yeşilbiber
4'er yemek kaşığı dolusu doğranmış taze maydanoz
Sos için:
Tuzlu sarımsak ezmesi
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Servis için:
200 gr. yoğurt, 1 yemek kaşığı sütle inceltilmiş olacak
35 gr kahverengi tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi
1 tatlı kaşığı sumak
Mayasız hamurdan sıcak ekmek
*Sos için malzemelerin hepsini karıştırıp tuzunu kontrol edin.
Soyulmuş salatalık
¼ küçük kırmızı soğan
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış kırmızıbiber
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış 1 adet yeşilbiber
4'er yemek kaşığı dolusu doğranmış taze maydanoz
Sos için:
Tuzlu sarımsak ezmesi
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Servis için:
200 gr. yoğurt, 1 yemek kaşığı sütle inceltilmiş olacak
35 gr kahverengi tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi
1 tatlı kaşığı sumak
Mayasız hamurdan sıcak ekmek
*Sos için malzemelerin hepsini karıştırıp tuzunu kontrol edin.
- Domates, salatalık, soğan, kırmızı ve yeşil biberleri kıyıp bir kaseye yerleştirin.
- Otları ve sosu ekleyin. İyice karıştırıp tuzunu kontrol edin.
- Doğranmış salatayı geniş bir tabağa alın.
- Yoğurdu salatanın merkezine koyup üstüne sıcak karamelize tereyağı serpin.
- Kırmızıbiber ve sumak serpin. Ekmekle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder