12.11.2012

Türk salatası tarifi

Türk salatası tarifiMalzemeler: 6 adet domates
Soyulmuş salatalık
¼ küçük kırmızı soğan
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış kırmızıbiber
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış 1 adet yeşilbiber
4'er yemek kaşığı dolusu doğranmış taze maydanoz

Sos için:
Tuzlu sarımsak ezmesi
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Servis için:
200 gr. yoğurt, 1 yemek kaşığı sütle inceltilmiş olacak
35 gr kahverengi tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi
1 tatlı kaşığı sumak
Mayasız hamurdan sıcak ekmek

*Sos için malzemelerin hepsini karıştırıp tuzunu kontrol edin.
  1. Domates, salatalık, soğan, kırmızı ve yeşil biberleri kıyıp bir kaseye yerleştirin.
  2. Otları ve sosu ekleyin. İyice karıştırıp tuzunu kontrol edin.
  3. Doğranmış salatayı geniş bir tabağa alın.
  4. Yoğurdu salatanın merkezine koyup üstüne sıcak karamelize tereyağı serpin.
  5. Kırmızıbiber ve sumak serpin. Ekmekle yiyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder