Malzemeler:
• 2 adet kabak
• 2 adet havuç
• 1 demet roka
• 2 adet kırmızı dolmalık biber
• 100 gr. haşlanmış tane mısır
Sos için
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 3 sap dereotu
• 1 çay kaşığı hardal
• Tuz, karabiber
Tarif:
Havuç ve kabakların üstlerini kazıdıktan sonra ince şerit şeklinde doğrayın. (Sebzeleri doğrarken şekil verecek bıçaklar kullanırsanız salatanızın görüntüsü daha hoş olur.)
Havuç ve kabağı kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra, kaynar sudan çıkarıp buzlu suya atın. Haşlanmış sebzeler, mısır ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra şerit şeklinde doğranmış kırmızı biberi karıştırın. Roka yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Yaprakların üzerine karıştırdığınız sebzeleri yerleştirin.
Sosu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın.
Sosu servis yapmadan hemen önce sebzelerin üzerine gezdirin.
• 2 adet kabak
• 2 adet havuç
• 1 demet roka
• 2 adet kırmızı dolmalık biber
• 100 gr. haşlanmış tane mısır
Sos için
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 3 sap dereotu
• 1 çay kaşığı hardal
• Tuz, karabiber
Tarif:
Havuç ve kabakların üstlerini kazıdıktan sonra ince şerit şeklinde doğrayın. (Sebzeleri doğrarken şekil verecek bıçaklar kullanırsanız salatanızın görüntüsü daha hoş olur.)
Havuç ve kabağı kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra, kaynar sudan çıkarıp buzlu suya atın. Haşlanmış sebzeler, mısır ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra şerit şeklinde doğranmış kırmızı biberi karıştırın. Roka yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Yaprakların üzerine karıştırdığınız sebzeleri yerleştirin.
Sosu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın.
Sosu servis yapmadan hemen önce sebzelerin üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder