1.04.2012

Kiraz yaprağında ekşili köfte tarifi

150 gram kiraz.yaprağı
2 çorba kaşığı erik ekşisi
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ince yarma (buğday)
Yarım su bardağı su
1 adet etsuyu tableti
2 su bardağı yoğurt
3 adet 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Tuz, tozşeker, su
Servis için: Taze soğan
yapraklarını haşlayın. Yarmayı tuz ve yarım su bardağı su ile (su az gelirse ekleyebilirsiniz) yoğurup hamur hazırlayın. Yaprakların ortasına yarmalı harçtan paylaştırıp, sarın. Sarılan yaprakları üç sıra olacak şekilde tencereye dizin. Üzerini hafif kapatacak şekilde su koyun. Kaynamaya başlayınca kısın. Biraz daha su ekleyerek haşlayın. Bu arada ince ince doğranmış soğanları, kızdırılmış sıvıyağ ve tereyağı karışımının içinde kavurun. Erik ekşisi, un, yumurta sarısı, şeker ve etsuyu tabletini, biraz suyla hazırladığınız ayrana ekleyip, karıştırın. Daha sonra haşlanmış yaprak suyundan 1-1.5 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Kaynarken yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırın. Daha sonra kiraz yaprağıyla sarılmış köfteleri süzün. Kaynayan ayrandan bir su bardağı alıp kavrulmuş soğana ekleyin. Geriye kalan ayranı sarmaların üzerine döküp, birlikte kaynatın. Kaynarken bir çorba kaşığı kavrulmuş soğanı da yemeğin üzerine ilave edin. Köfteleri ateşten alarak, servis tabağına koyun. Soğan sos ve taze soğanla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder