Gaziantep'in yöresel tatlarından Maş Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 Su bardağı maş fasulyesi
1 fincan pirinç
3 Adet kuru soğan
3 Adet kırmızı kuru biber
Üzeri için:Tarhun
Pul biber
Yapılışı:1 gece önceden suda bekletilmiş maş fasulyeleri yıkanır ve bir tencereye konur. Tencereye güzelce yıkanmış 1 fincan pirinç ilave edilir ve üzerini geçecek kadar su ile kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. 3 adet kuru soğan iri iri doğranır ve fasulyeler hafif yumuşayınca tencereye ilave edilir. 3 adet kırmızı kuru biber ufalanır ve tencereye eklenir. Bir tutam tarhun otu atılır ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Minik bir tavada tereyağı eritilir ve üzerine pul biber ile tarhun otu atılır. Baharatların kokusu çıkınca ocaktan alınır ve pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
Malzemeler:1 Su bardağı maş fasulyesi
1 fincan pirinç
3 Adet kuru soğan
3 Adet kırmızı kuru biber
Üzeri için:Tarhun
Pul biber
Tereyağı
Yapılışı:1 gece önceden suda bekletilmiş maş fasulyeleri yıkanır ve bir tencereye konur. Tencereye güzelce yıkanmış 1 fincan pirinç ilave edilir ve üzerini geçecek kadar su ile kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. 3 adet kuru soğan iri iri doğranır ve fasulyeler hafif yumuşayınca tencereye ilave edilir. 3 adet kırmızı kuru biber ufalanır ve tencereye eklenir. Bir tutam tarhun otu atılır ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Minik bir tavada tereyağı eritilir ve üzerine pul biber ile tarhun otu atılır. Baharatların kokusu çıkınca ocaktan alınır ve pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder