Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Eli Böğründe'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg domates
250 gr sivri biber
Kuyruk yağı
Malzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg domates
250 gr sivri biber
Kuyruk yağı
Yapılışı:
1 kg kuzu kuşbaşı, fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Etlerin bir yanına 250 gram sivri biber iri iri doğranarak yerleştirilir. Domatesler dörde bölünür ve etlerin diğer tarafına dizilir. Kuyruk yağı minik parçalara bölünür ve çoğunluğu etlerin üzerine olmak koşulu ile bütün malzemelerin üzerine serpilir. Tepsi fırına verilir ve etler hafif kızarana kadar pişirilip, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder