Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Ekşili Aya Sulusu'nun tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1/2 kilo kuzu kıyma
1 Su bardağı haşlanmış nohut
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Pul biber
Karabiber
Un
Yapılışı:4 Adet kuru soğan yemeklik doğranır, yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Üzerine yaklaşık bir litre su eklenir ve güzelce karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Başka bir kapta yarım kilo kıymanın üzerine bir miktar tuz, karabiber ve pul biber eklenip yoğrulur. Kıymadan fındık büyüklüğünde toplar yapılıp, una bulanır. Tencerede kaynayan salçalı sosun üzerine nohutlar ve una bulanmış minik köfteler ilave edilir. Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenir ve tencere ocaktan alınır.
Malzemeler:1/2 kilo kuzu kıyma
1 Su bardağı haşlanmış nohut
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Pul biber
Karabiber
Un
Yapılışı:4 Adet kuru soğan yemeklik doğranır, yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Üzerine yaklaşık bir litre su eklenir ve güzelce karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Başka bir kapta yarım kilo kıymanın üzerine bir miktar tuz, karabiber ve pul biber eklenip yoğrulur. Kıymadan fındık büyüklüğünde toplar yapılıp, una bulanır. Tencerede kaynayan salçalı sosun üzerine nohutlar ve una bulanmış minik köfteler ilave edilir. Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenir ve tencere ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder