10.03.2012

Kakaolu sarma tarifi

Malzemeler
- 1 kg. süt 
- 3,5 kahve fincanı un 
- 4 kahve fincanı şeker
- 50 gr. kakao
- 1 paket krem şanti
- 300 gr. hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt
- Süslemek İçin:
- Damla çikolata

Süre:25 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Süt, kakao, un ve şekeri derin bir tencerede karıştırın. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. El mikseri ile çırpın.

Büyük boy fırın tepsisini streç ile tamamen kaplayın. Zemine bol miktarda hidistan cevizi serpin. Hazırlanan kakaolu muhallebiyi tepsiye dökün.

Üzerine krem şanti sürün, buzdolabında 2 saat bekletin. 2cm. kalınlığında şeritler halinde kesin ve rulo yapın. Üzerini damla çikolata ile süsleyin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder