Malzemeler
* 3 Su B. Un
* Yarım Pk. Yaşmaya
* 1 Çay K.
Karbonat
* 1 Çorba K. Tereyağı
* 1 Yumurta
* 1 Fiske Tuz
* Aldığı
Kadar Su
Şerbeti İçin:
* 4 Su B. Toz Şeker
* 2 Su B.
Su
* 1 Dilim Limon
HazırlanışıYaşmayayı ılık su ile çözüyoruz.
Un, karbonat, tereyağı, yumurta, tuz ve kıvamını alana kadar su katıp
yoğuruyoruz.
Biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp
mayalanması için dinlendiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika
pişiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
kopartıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ardından soğumuş şerbete sokup
çıkarttıktan sonra servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder