16.08.2011

Şanlıurfa zingil tatlısı tarifi

Malzemeler

* 3 Su B. Un
* Yarım Pk. Yaşmaya
* 1 Çay K. Karbonat
* 1 Çorba K. Tereyağı
* 1 Yumurta
* 1 Fiske Tuz
* Aldığı Kadar Su


Şerbeti İçin:

* 4 Su B. Toz Şeker
* 2 Su B. Su
* 1 Dilim Limon


HazırlanışıYaşmayayı ılık su ile çözüyoruz. Un, karbonat, tereyağı, yumurta, tuz ve kıvamını alana kadar su katıp yoğuruyoruz.
Biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp mayalanması için dinlendiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ardından soğumuş şerbete sokup çıkarttıktan sonra servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder