Malzenme
kiyma,1 adet sogan,bi kücük domates,domates,biber salcasi,tuz,karabiber
siviyag..
BEDAVADAN 60 DAKİKA VE 100 MB.İNTERNET İÇİN TIKLAYIN
yapılışı
kiyma etimizi güzelce kavuruyoruz üzerine ince ince dogranmis soganlarida
dograyip sici yag döküp iyice pisiriyoruz..domateside kücük kücük dograyip
üzerine atiyoruz domateslerde solunca baharati ve salcalarida ekleyip
kapatiyoruz..
tombul patlicanimizi alt kismindan asagi dogru basina kadar
keserek indiriyoruz ama üst basina ykain tam kesmiyoruz .ve eliml yavsca ayirip
aralarina tuz serpip kiymali harcimizi da koyup tepsimize aliyoruz ve
rendelenmis kasar peyniri bi kasede daomnates salcasi su ve tuzuda sulandirip
patlicanlarin kiymali olan yerinde degl üst basina ve tepsiye suyumuzu döküp
patates ,biber,domates dilimleyip firinda yarim saat psiriyoruz ..yanliz bakin
patlican yumusamissa cikarin firindan firina degisiyor...
yaninada pirinc
pilaviyla servis yapiyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder