16.08.2011

Duvaklı köfte arifi

1-2 tane yufka
300 gr. kıyma
1 tane kurusoğan
1/2 bardak ince bulgur
Tuz, karabiber
1 bardak soğuk et suyu
1 kaşık salça
Üzerine dökmek için:
Sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş pulbiber


BEDAVADAN 60 DAKİKA VE 100 MB İNTERNET KAZANMAK İSTERSEN TIKLAA..!!!
YAPILIŞI:

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlar karıştırılıp bir miktar suyardımı ile yoğurulur.

Yufkalardan gelişi güzel parçalar koparılıp arasına kıymalı harçtan koyup sarma yapar gibi sarılır.

Hazırlanan köfteler yağlanmış tepsiye yan yana dizilip, fırçayla sıvı yağ sürülür.

Önceden ısıttığımız fırında yufkalar kızarana kadar tutulur.

Et suyu ve salça bir taşım kaynatılıp kızaran yufkaların üzerine kaşık kaşık gezdirilir, tekrar fırında 5 dak. bekletilir.

Fırından çıkarılan köfteler servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş pulbiberi gezdirilir

ALINTI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder