1-2 tane yufka
300 gr. kıyma
1 tane kurusoğan
1/2 bardak ince
bulgur
Tuz, karabiber
1 bardak soğuk et suyu
1 kaşık
salça
Üzerine dökmek için:
Sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş
pulbiber
BEDAVADAN 60 DAKİKA VE 100 MB İNTERNET KAZANMAK İSTERSEN TIKLAA..!!!
YAPILIŞI:
Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve
baharatlar karıştırılıp bir miktar suyardımı ile yoğurulur.
Yufkalardan
gelişi güzel parçalar koparılıp arasına kıymalı harçtan koyup sarma yapar gibi
sarılır.
Hazırlanan köfteler yağlanmış tepsiye yan yana dizilip, fırçayla
sıvı yağ sürülür.
Önceden ısıttığımız fırında yufkalar kızarana kadar
tutulur.
Et suyu ve salça bir taşım kaynatılıp kızaran yufkaların üzerine
kaşık kaşık gezdirilir, tekrar fırında 5 dak. bekletilir.
Fırından
çıkarılan köfteler servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş
pulbiberi gezdirilir
ALINTI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder