Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın.Gendime:Dibekte dövülerek yemek yapılan buğday ya da arpa.demektir
Malzemeler:
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı gendime
Yarım kg yoğurt
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine;
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane
Hazırlanışı:
Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın. Nohudun suyunu süzün ve gendimenin içine kadın. İki taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yoğurdu ayrı bir kasede çırpın ve 1 su bardağı suyla açın. Ilınmış nohutlu karışımın içine yavaşça ilave ederek bir yandan da karıştırın. Diğer taraftan üzeri için pulbiberi tereyağında yakıp, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip soğuk olarak servis yapın.
özelyemekler.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder