Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır. |
Malzemeler: Bayat ekmek Soğan Sıvı yağ Yumurta Tuz Karabiber Sarımsak Yoğurt Kırmızı pul biber Hazırlanışı: Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır. Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç dakika kaynatılır. Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir. Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir. Tavanı n kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır. Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan çıkarılır.1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir. |
YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
27.05.2011
Bayat ekmekten yapılan yumurtalı ekmek aşı
Elifce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder