26.05.2011

Kirtimburt tarifi (kayseri)


 Malzemeler
· Yarım kg kemikli et
· Yarım kg asma yaprağı
· 2 soğan
· 1 su baradğı nohut
· 1 su bardağı aşurelik buğday
· 2 çorba kaşığı tereyağı
· 1 çorba kaşığı domates salçası
· Tuz-karabiber-tozbiber

Yapılışı

Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder