26.05.2011

Limon aromalı sütlaç


 Malzemeler
· 1 su bardağı pirinç
· 3 su bardağı su
· 1 litre süt
· 1.5 su bardağı toz şeker
· 2.5 yemek kaşığı nişasta
· 1 limon kabuğu rendesi.
Yapılışı

Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine 3 bardak su ve bir tutam tuz ilave edip, kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen pirincin üzerine süt ve şekeri ekleyip karıştırın.
Orta ateşte, arada bir karıştırarak 5-10 dakika kaynatın. Nişastayı biraz soğuk su ile ezip kaynamakta olan sütlaca incecik akıtarak ve hızlı hızlı karıştırarak yedirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın. Kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder