13.04.2011

Pratik elmalı çıtır kek

Sevdiklerinize elmalı çıtır kek yapabilirsiniz.
Malzeme
Üst kısım için

½ su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
4 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı


Keki için

5 tatlı kaşığı margarin
1 çay bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı+2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
2 adet elma
Yapılışı
Öncelikle üst kısım için elenen un, tarçın ve margarini mikser ile karıştırın.
Toz şeker ve fındık kırığını ekleyip karıştırın ve bir kenara ayırın. (Ekmek kırıntısı görüntüsünde oluyor)
Keki için önce margarin ve şeker krema şekline gelinceye kadar çırpın.
Çırpmaya devam ederek yumurta, vanilya, elenen tuz, un, kabartmatozu karışımını ekleyin.
Son olarak karışıma 1 çay bardağı süt ekleyip karıştırın ve karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın.
Üzerini spatula ile düzeltin ve kabukları soyulup dilimlenmiş elmalar karışımının üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin.
Üst kısım için hazırlanan karışımı elmaların üzerine bir kaşık yardımı ile yayın.
180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin

1 yorum: