Yayla çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tatlarından biri. Yapılışı oldukça kolay, tek bir tehlikesi var: Yoğurt ile unu suya aniden karıştırırsanız, çorbanın kesilmesine neden olabilirsiniz.
Malzemeleri ağır ağır karıştırın, çorbanızın sulanmaması için pişirme süresince ve sonrasında tencerenin ağzını hep açık tutun.
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, pul biber
Yapılışı
- Pirinci yıkayın. Sıcak suyu koyduğunuz tencereye koyun, tuz ekleyip yarım saat kadar haşlayın.
- Yoğurt ile unu bir kasede ezerek karıştırın. Pirincin suyundan azar azar ekleyerek ılıtın ve seyreltin. Seyrelttiğiniz karışımı azar azar çorba tenceresindeki suya karıştırın. Bu sırada tencereyi sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbayı kaynadıktan sonra birkaç dakika daha açık ateşte pişirin. Naneyi ve tuzunu ekleyip karıştırın ve altını kapatıp dinlendirin.
- Bu sırada tavada tereyağı eriterek pul biberi biraz kavurun. Kaselere koyduğunuz yayla çorbasını bu sosla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder