Malzemeler:
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet biber
1 adet ortaboy soğan
isteğe göre maydanoz
tereyağı-isteğe göre sıvıyağ
3 diş sarımsak
500 gr.yoğurt
500 gr.patlıcan
Yapılışı:
Domates,biber,soğan keskin bir bıçakla çok ince kıyılır(üşenirseniz rondoda parçalayabilirsiniz
Tereyağını tavaya alın ve eritin. Kıyma ve ince kıydığınız malzemelerinizi orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sarımsakları biraz tuz ekleyerek ezin.Közlediğiniz patlıcanları kesme tahtasında iyice kıyın.
Salça ve tereyağını 2-3 dk.kavurarak ocaktan alın.
Sarımsak,patlıcan ve yoğurdu karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı yayın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder